Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2007

Με αφορμή την αποχώρηση του GELIAL

Ξεκίνησα ετούτο το blog τυχαία.Σερφάριζα στο ιντερνετ μια βαρετή καλοκαιρινή μέρα.Στο γραφείο είχαν ξεκινήσει οι άδειες ,δεν είχαμε και πολύ δουλειά.Λούφαρα...
Επεσα λοιπόν πάνω σε ενα blog, του AVEREL.Μου άρεσε πολυ .Εκανα κλικ στα links και ξεκίνησα να διαβάζω το ενα ιστολόγιο μετά το άλλο.Κάποια κείμενα με ξετρέλαναν, κάποια με προβλημάτισαν και άλλα με θύμωσαν.Μπήκα στη διαδικασία του σχολιασμού.Πότε να συμφωνήσω, πότε να διαφωνήσω κι άλλοτε να εκδηλώσω τον θαυμασμό μου.Κάποιοι ομως επέβαλλαν να εισαι blogger για να μπορέσεις να αφήσεις σχόλιο.Ξεφύσαγα, πήγαινα παρακάτω.Ο άντρας μου γέλαγε.Του φαινόταν περίεργο, εγω που σιχαινόμουν τους υπολογιστές,μόνο οτι είναι αναγκαίο για την δουλειά γνωρίζω, εγω που γκρίνιαζα που καθόταν με τις ωρες μπροστα απο την οθονη,τώρα του έπαιρνα το lap top και πορωνόμουν.Μου πετάει την ιδέα....και γιατί δεν ανοίγεις ενα δικό σου? Τρομοκρατήθηκα!Πως να εξωτερικεύσω τόσες σκέψεις , τόσα συναισθήματα? Ποτέ δεν είμουν καλή σε αυτά.Ουτε στην πραγματική ζωή. Στις εκθέσεις δε, στο σχολείο, είμουν μετριότατη.Φαντασία ..μηδέν.

Τελικά το έκανα μόνο και μόνο για να μπορώ να σχολιάζω στα αγαπημένα μου ιστολόγια.Υστερα απο λίγες μέρες φεύγουμε διακοπές.Βρισκόμουν σε νιρβάνα.Μες την τρελή χαρά...Ενα μεσημέρι , το παιδί κοιμόταν ,ο καλός μου διάβαζε εφημερίδα, παίρνω το λαπ τοπ και φτιάχνω ενα ποστ.Ενιωσα άλλος άνθρωπος, όπως τότε που κράταγα ημερολόγιο ..εκει γύρω στα δώδεκα, όταν μπήκα στο Γυμνάσιο.Αρχικά δυσκολευομουν, όταν άρχισαν να έρχονται τα σχόλια ξετρελάθηκα.Τώρα εχω κολλήσει.Αν και ακόμη πολλές φορές ντρέπομαι, δεν ξέρω πως να γράψω, δεν ξέρω αν μπορείτε να με καταλάβετε (αν και δεν εχω παράπονο , βρίσκω ανταπόκριση και ευχαριστώ που συμμετέχετε...!) Εχω να βγάλω και άλλα απο μέσα μου..μονο που δεν ξέρω πως...Οταν τα καταφέρνω μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας.Μπορώ να πω τα παραπονά μου, τις στεναχώριες μου αλλα και τις χαρές μου.Αυτη η ανωνυμία με βοηθάει να εκφράζομαι.Βέβαια έχουμε γίνει πολλοί δεν αποκλείεται να έρθω μούρη με μούρη (blog to blog) με γνωστές φυσιογνωμίες, αλλα το ρισκάρω.

Που θέλω να καταλήξω? οτι ναι μεν το ιντερνετ ειναι δημοσιοποίηση αλλα είναι μερική δημοσιοποίηση.Αν το ιστολόγιο έβγαινε σε εφημερίδα, θαέενιωθα προδομένη.Θα ειχε αποκαλυφθεί το καταφύγιο μου.Θα ηταν λες και κάποιος είχε τραβήξει τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας μου και με παρακολουθούσε.
Το διαδίκτυο αφορά , ακόμη,μια μερίδα ανθρώπων , οι εφημερίιδες αφορούν σε ενα μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού και η τηλεόραση στο σύνολο.

Με λίγα λόγια καταλαβαίνω την απόφαση του GELIAL και ίσως να έπραττα και εγω το ίδιο.Ο άνθρωπος ένιωσε εκτεθιμένος ....στο χώρο εργασίας του... στο φιλικό του περιβάλλον...Φαντάζομαι το στραπάτσο! Το καταλαβαίνω και το σέβομαι...κατι μέσα μου ομως δεν με αφήνει να το δεχτώ.Ηταν ιστολόγιο που άξιζε.Σαν κακομαθημένο παιδί θέλω να κτυπήσω τα πόδια μου και να μην το επιτρέψω να συμβεί.
Ελπίζω να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει , εστω και με διαφορετικό nickname.
Kάπου θα τον ξετρυπώσουμε!Δεν μπορεί ...!

18 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ralou είπε...

Δεν έχω σχολιάσει ποτέ στον gelial αλλά τα ξεκαρδιστικά πολλές φορές κείμενα του τα διάβαζα ανελλειπως.
Κρίμα που το κλείνει το blog αλλά κατανοώ απόλυτα τον λόγο.

Αισθάνεται κανείς ότι ενώ αναρτά ενα κείμενο δημόσια, θέλει τουλάχιστον να έχει λόγο για την πορεία του έξω από τον φυσικό του χώρο.
Oμως, είναι κρίμα μια παράνομη ενέργεια να γίνεται αιτία για τέτοιες αποφάσεις. Τελικά μόνο οι παρανομούντες δεν θα χάσουν τίποτα από αυτή την απόφαση.
Θα χάσει πιθανόν ο ίδιος ο gelial αλλά και εμείς που τον διαβάζαμε!

2:31 μ.μ., Ιανουαρίου 24, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο του σχόλιο στο τελευταίο του ποστ που λέει 'καλά εσείς δουλειές δεν έχετε? είναι σαν να βλέπω την κηδεία μου... Δεν το '΄φαγες το μπλογκ Μιχαλάκηηηη, αυτό σ' έφαγε'... χαχαχα ακόμη γελάω

μου λείπει ήδη εμένα...

5:30 μ.μ., Ιανουαρίου 24, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέματα, ναι μεν είναι "δικό" μας, αλλά από τη στιγμή που πατάμε το publish, τελείωσε είναι έρμεο στο πέλαγος.

Κι εγώ έχω γράψει πράγματα που ίσως δεν έπρεπε αλλά έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου, παρόλο που ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να εκτεθώ.

Επί του θέματος, ναι είναι μαμακία που δεν πήραν ένα τηλ. ή να στείλουν ένα mail για να ρωτήσουν-ενημερώσουν τους bloggger που δημοσίευσαν, ΑΛΛΑ από τη στιγμή που γράφουν το link είναι καλυμένοι!

Φιλιά :))

8:32 μ.μ., Ιανουαρίου 24, 2007  
Ο χρήστης Blogger 114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

είναι ντροπή να έχεις blog ?

8:09 π.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ ετσι ειναι ραλου μου, συμφωνω.

@ αργυρενια και εμενα

@ θαλασσομπερδεμενη ειμαστε εκτεθειμενοι αυτο ισχυει αλλα γνωριζουμε τον τοπο του εγκληματος.Ειναι επιλογη μας, οταν ομως δεν ειναι?

@ padrazo οταν εγραψα στο ποστ οτι ''ντρεπομαι δεν ξερω πως να γραψω '' δεν εννοουσα οτι ντρεπομαι για το μπλογκ.Ειμαι μυστηριος ανθρωπος , εσωστρεφης και εξωστρφης ταυτοχρονα, το να εξωτερικευω προσωπικες σκεψεις μου δημιουργει ακομη και τωρα 6 μηνες μετα αμηχανια.Με ανακουφιζει ομως οταν το καταφερνω.

10:14 π.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger YO!Reeka's είπε...

να είσαι καλά, πολύ ευγενικό που έγραψες ολόκληρο post για αυτή την ιστορία. και εμένα με στεναχωρεί που κλείνω το βλογ, αλλά καταλαβαίνεις.
να είσαι καλά όλοι να είστε καλά. σας αγαπώ (παραλήρημα μετά τα 200 σχόλια)
;)
κις κις

1:50 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger tzo είπε...

Κρίμα για τον Gel και το έχω ήδη εκφράσει!
Όσο για το blogging ομολογώ πως πριν γνωρίσω μετρικούς βλογερ ένιωθα πολύ πιο άνετα να γράφω. Αυτό το λέω για να υπερασπιστώ και με το παραπάνω την άποψη πως όπως και να το κάνουμε είναι πολύ ωραίο να ασχολίσε με ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ αλλά στην πραγματικότητα ίσως τελικά να τους ξέρεις καλύτερα από κάποιους φίλους!

7:29 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger snikolas είπε...

Το ίδιο νοιώθουμε όλοι. Ο gelial είχε από τα καλύτερα blog και ελπίζω πραγματικά να επιστρέψει.

7:43 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Έτσι νιώθουμε όταν αυτό το κομμάτι που καταθέτουμε γίνεται βορά των ορνίων της δημοσιογραφίας. Και το λέω εγώ που σπάνια θα εκφραστώ ποιητικά στο ιστολόγιό μου, αλλά θα μπορώ να εκφράζομαι έτσι και πιο ευαίσθητα στα σχόλιά σας.

10:11 μ.μ., Ιανουαρίου 25, 2007  
Ο χρήστης Blogger Nemertes είπε...

Είναι κάτι που το έχω σκεφτεί και εγώ πολλές φορές. Όχι να το κλείσω, αλλά τι θα γίνει στην περίπτωση που πέσει στα μάτια κάποιου που δεν θέλω. Σε κανέναν πελάτη κυρίως. Δεν είναι οτι εκθέτω άλλους, εκτίθεμαι εγώ. Το να το βρει στην τύχη κάποιος είναι αποδεκτό. Το να το δημοσιεύσουν όμως...

10:18 π.μ., Ιανουαρίου 26, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που δεν σου αφήνουν να αφήσεις σχόλια μου την σπάνε πολύ,όντως είδα ότι αρκετοί έχουν μει σάυτό το τρυπάκι.
Και αρκετοί φεύγουν γιατί παρεξηγούντε μεταξί τους(δεν καταλαβαίνω το νόημα όλων αυτών).
Αλλά αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του κάποιος μπορεί,είναι στο χέρι του.
καλησπερα

1:55 μ.μ., Ιανουαρίου 26, 2007  
Ο χρήστης Blogger Ασκαρδαμυκτί είπε...

Όποιος αγαπάει το μπλογκινγκ δεν το ... κόβει εύκολα!
Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μας θα ξαναγυρίσει...

10:16 μ.μ., Ιανουαρίου 26, 2007  
Ο χρήστης Blogger nassos είπε...

Blogging flows in our blood...

:)

5:57 μ.μ., Ιανουαρίου 27, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ Νασο & ασκαρδαμυκτι αλκοολικι , συμφωνω!

@ νημερτης & μαραμενα συκα η ανωνυμια υπαρχει σιγουρα ομως εξαρταται και ποσο προσωπικα δεδομενα μεταφερεις κατα καιρους στο ιστολογιο...

10:38 π.μ., Ιανουαρίου 29, 2007  
Ο χρήστης Blogger Clowd είπε...

Δεν τον ξέρω τον gelial και η αλήθεια είναι ότι είμαι εντελώς απληροφόρητη, δεν ξέρω τι έχει γίνει
και με το φτωχό μου το μυαλό, υπέθεσα ότι κλείνει το blog εξαιτίας μιας νέας αφημερίδας, που προφανώς ανέβασε κάποια ποστ του (;)
Θα συμφωνήσω με τον ασκαρδαμυκτί, χωρίς να είμαι φανατική Blogger (ακόμα τουλάχιστον), πιστεύω ότι θα επιστρέψει...
τι στο καλό, πρέπει να τον γνωρίσω κι εγώ!

Συνεδελφούλα.......αν βγάζεις τόσο καλά τους φόρους, όπως γράφεις τα κειμενάκια σου....έλα σε παρακαλώ!!!
(Δεύτερη πρόσκληση ήταν αυτή)

9:08 π.μ., Ιανουαρίου 30, 2007  
Ο χρήστης Blogger An-Lu είπε...

Πρόσεξε τι εύχεσαι! ;-))))

12:31 μ.μ., Ιανουαρίου 30, 2007  
Ο χρήστης Blogger YO!Reeka's είπε...

στείλε μου ένα mail που θέλω να σε ρωτήσω, παρεπιπτόντως :)

1:31 μ.μ., Ιανουαρίου 30, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

clowd καλημερα το προσεξα οτι προκειται για μια ακομη προσκληση..!

Σε καταλαβαινω γιατι και εγω πνιγομαι..αληθεια δουλευεις σε φοροτεχνικο γραφειο?

10:12 π.μ., Ιανουαρίου 31, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα