Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2006

Η εξοδος

Την τελευταία κυρίως δεκαετία ο άνθρωπος ζει σε τρελούς ρυθμούς.Η δουλεια μας απορροφά σχεδόν όλες τις χρήσιμες ώρες της ημέρας αφηνοντας μας εξαντλημένους και χωρίς καθόλου προσωπικό χρόνο.

Την οικογενεια μας τη χαιρόμαστε τα Σαββατοκύριακα και αυτό πάλι δεν ισχύει για όλους.Στους εμπορουπαλληλους δεν ανήκει ούτε το Σάββατο.Τι μένει τότε? Μια Κυριακή....

Προσωπικά με θλίβει το γεγονός.Πνίγομαι απο την έλλειψη χρόνου.Ασφικτυώ.Θα ήθελα να αφιερωθώ λίγο στον εαυτό μου.Να μείνω μια ώρα αγκαλιά με τον αγαπημένο μου κάτω απο τα σκεπάσματα.Να εχω δυο ωρίτσες διασκέδασης.Ο καφές, ο κινηματογράφος, το θέατρο, το φαγητό με φίλους....εχουν καταντήσει άγνωστες έννοιες.Μια ωρίτσα ξέγνοιαστη για μπανάκι...Πόσο αστεία πρέπει να φαίνονται ολα αυτα ή για κάποιους αλλους αυτονόητα.Ομως απουσιάζουν απο τη ζωή μας.

Πρόσφατα , με τον καλό μου, συμφωνήσαμε να βρούμε εναν τρόπο να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.Σαν πρώτο βήμα να αφήνουμε εστω ενα Σάββατο το μήνα τον κανακάρη μας στη γιαγιά και στον παππού.Να βγούμε με φίλους για φαγητό ή να πάμε κανα σινεμαδάκι τα δυο μας.Θα το επιχειρήσουμε αυτο το Σάββατο.Αν σας πω οτι το θέλω τοσο πολυ που φοβάμαι οτι δεν θα ΄΄κατσει΄΄ θα γελάσετε και θα σκεφτείτε ...’’προβλήματα που εχει ο κόσμος’’...!!

Ναι , αλλα μην ξεχνάμε οτι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου ειναι κατι που μας γεμίζει ικανοποίηση, συμβάλλοντας στην προσωπική μας ευεξία! Επομένως μάλλον εχω δικιο που αγωνιώ....!

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger YO!Reeka's είπε...

ελεύθερος χρόνος; ποιος ήρθε;

5:42 μ.μ., Νοεμβρίου 08, 2006  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου για γέλια η αγωνία σου. Κι εμείς όποτε λέμε "αυτό το ΣΚ θα κάνουμε..." αυτό ή το άλλο... σπάνια μας κάθεται.
Σου εύχομαι να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζετε :))

8:00 μ.μ., Νοεμβρίου 08, 2006  
Ο χρήστης Blogger anna είπε...

Είναι πολύ ασφυχτική η έλλειψη χρόνου. Αυτή ήταν και η κυριότερη αιτία που πήραμε τα μπογαλάκια μας και αφήσαμε τη μεγαλούπολη Αθήνα για να έρθουμε σε μια ήρεμη πόλη του Βορρά, ελπίζοντας να βρούμε πιο ήρεμους ρυθμούς.
Δυστυχώς, αφήσαμε πίσω όλους τους φίλους, με τους οποίους θα θέλαμε να είχαμε χρόνο να βγούμε, τη γιαγιά, που θα μπορούσε να κρατήσει την εγγόνα για να βγούμε κι εμείς μόνοι μας, και γενικά τη ζωή όπως την ξέραμε.
Από την άλλη, βρέθηκε ελεύθερος χρόνος - γιατί εμείς τον επεδιώξαμε. Συνειδητοποίησαμε όμως ότι και στην "ήρεμη πόλη" οι άνθρωποι προσπαθούν να μηδενίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, γιατί τους φαίνεται αβάσταχτη η "μη αξιοποίηση".
Μα ο ελεύθερος χρόνος είναι ελεύθερος, δεν χωρά "αξιοποίηση". Είναι δικός μας, μόνο για μας, για να περάσουμε όμορφα, να σαχλαμαρίσουμε λίγο με τα άτομα που θέλουμε δίπλα μας, να χαζέψουμε λίγο στη μπανιέρα, να μην κοιτάξουμε για λίγο το ρολόι, να ονειρευτούμε το αύριο αλλά χωρίς να έχουμε σχέδια για το επόμενο λεπτό.
Μακάρι να περάσεις όμορφα όπως σχεδίασες, αν και τα απρόβλεπτα πάντα ξετρυπώνουν - τι έλεγες στο προηγούμενο ποστ; Περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα.

9:12 π.μ., Νοεμβρίου 09, 2006  
Ο χρήστης Blogger Κολοκύθι είπε...

Λάθος ώρα το διάβασα αυτό το ποστ.
:-P

9:25 π.μ., Νοεμβρίου 09, 2006  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

καλημερα σε ολους,

θελω τοοοοοσο πολυ να μου κατσει η φαση!! Αντε παιδια ολοι μαζι να βαλουμε θετικη ενεργεια μηπως και γινει τιποτα!

φιλακια

10:22 π.μ., Νοεμβρίου 09, 2006  
Ο χρήστης Blogger ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Εύχομαι να πήγαν όλα άψογα & να περάσατε & τέλεια. Αλλά είτε έτσι έγινε είτε όχι, μπορείτε & αύριο τις κοινές σας (με το σύντροφό σου)ώρες που δε δουλεύετε να κάνετε κάτι απλά μαζί. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι ιδιαίτερο, αρκεί να είναι κάτι διαφορετικό!
Κι αν το κάνετε αύριο & περάσετε όμορφα, επιδιώξτε μεθαύριο πάλι κάτι άλλο. Όπως ακριβώς σκέφτεσαι τί να γράψεις σ΄αυτό το post με τον ίδιο τρόπο σκέψου τί διαφορετικό θα κάνετε οι δυό σας σήμερα. Μέχρι να σας γίνει τρόπος ζωής & τρόπος σκέψης!
Το ξέρω πως δεν είναι καλή μου τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά αφού το δοκιμάσεις 3-4 φορές θα δεις πως ούτε τόσο δύσκολο είναι!
Φιλιά & ... καλή διαφορετική, ανανεωτκή εβδομάδα & μετά μήνα, κ.ο.κ.!

2:13 π.μ., Νοεμβρίου 13, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα