Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2008

Πολυτεχνείο

''....θα έπρεπε να καταργηθεί αυτή η μέρα....'' το είπε κάποιος γνωστός μου και έβγαλα καντήλες !!

Σκεφτόμουν τη χθεσινή επέτειο και εκνευρίζομαι....εκνευρίζομαι που μας εχουν αναγκάσει να μην πηγαίινουμε στην πορεία, εκνευρίζομαι που απαξιώνουν τη σπουδαιότητα της ημέρας και πολυ φοβάμαι οτι κατευθύνουν την καταργησή της...!


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση ... και αναρωτιεμαι Δημοκρατία υποτίθεται οτι έχουμε σωστά ? Γιατί λοιπόν η Δημοκρατία δεν φροντίζει να διασφαλίσει αυτη τη μέρα. Νέοι άνθρωποι χάθηκαν και οι περισσοτέροι το θεωρούν απλώς σχολική γιορτή και μέρα για τραμπουκισμούς!

Λυπάμαι....

5 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger koulpa είπε...

αυτά σεπτόμουν κι εγώ εχθές.. 35 χρόνια περασαν.. οι σαραντάριδες σήμερα δεν θυμόνται και πολλά.. οι μικρότεροι την αντιμετοπίζουν όπως την 28η οκτοβρίου και την 25η μαρτίου.. διαδικαστηκά στην καλήτερη περίπτωση.. εγώ πήγαινα τα πρώτα χρόνια.. απο το 75 ως το 80.. εντάξη ήταν νοπά όλα ακόμα.. μετά άρχισε να διαφαίνεται η εκμετάλευση.. και η βρώμα.. θυμόμουν ανθρώπους που τότε κορόιδευα "τα κολόπαιδα που κάνουν φασαρίες και θα την πληρώσουμε όλοι" να δηλώνουν ότι ήταν εκεί..
περαστικά μας:):)

2:51 μ.μ., Νοεμβρίου 18, 2008  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Το ότι την απαξιώνουν να το δεχτώ. Αλλά ποιός ακριβώς σε εξαναγκάζει;
Θα έλεγα πως μάλλον οι πολίτες είναι αυτοί που αδιαφορούν αρκετά ώστε να απαξιώνουν την ημέρα.
Άλλωστε η δημοκρατία έιναι έννοια, δεν προασπίζει τίποτε. Οι πολίτες οφείλουν σε καθημερινή βάση να την προασπίζουν, να ασχολούνται μαζί της και να αντιδρούνσε όσους απαξιώνουν, εξαναγκάζουν κοκ.

Οι πολιτικοί είναι οι υπεύθυνοι για ένα κάρο πράγματα (είμαι κάθετα αντίθετος με την πιπίλα του "όλοι φταίμε"). Αλλά την δημοκρατία την έχει καταργήσει η αδιαφορία των πολιτών και η a priori θεώρηση της ύπαρξής της ανεξαρτήτως με το αν μετέχουμε σε αυτή. Γιατί δημοκρατία είναι η συμμετοχή στα κοινά, όχι η ψηφοφορία και η ελεύθερη έκφραση γνώμης.

11:13 π.μ., Νοεμβρίου 19, 2008  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ καμηλιερη μας αναγκαζουν αυτοι που επιτρεπουν τις φασαριες ή που τις πυροδοτουν. Δοκιμασα να παω δυο χρονιες στην πορεια...αλλα γινοταν μπαχαλο φοβηθηκα και απο τοτε δεν το επιχειρησα ξανα.

οσο αφορα στην αδιαφορια των πολιτων και τη μη συμμετοχη στα κοινα εχεις δικιο.Ειναι γεγονος οτι οι περισσοτεροι προσπαθουμε να βολευτουμε και αποφευγουμε καθε δραστηριοποιηση .Δυστυχως...

@ κουλπα, εδω δεν πανε οι ιδιοι που ηταν μεσα τοτε...τι να λεμε τωρα!

10:23 π.μ., Νοεμβρίου 20, 2008  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Μήπως η μη-συμμετοχή, αλλά απλή παράσταση (και αν) φταίει και για τις φασαρίες;

12:08 μ.μ., Νοεμβρίου 20, 2008  
Ο χρήστης Blogger patsiouri είπε...

Είχαμε έναν καθηγητή στο σχολείο νεαρό, γιο συνταγματάρχη.
Υποστήριζε ευθαρσώς πως το Πολυτεχνείο δεν υπήρξε ποτέ και πως εκείνη τη νύχτα δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό παρά μόνο συμπλοκές.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ απ'όσο ξέρω του είχε γίνει παρατήρηση να μην τα λέει αυτά...

Μέχρι που ήρθε ο πατέρας ενός παιδιού στο σχολείο και τον πλάκωσε στο ξύλο τον αλήτη...

10:41 π.μ., Νοεμβρίου 21, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα