Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2008

σαν να είναι πρώτη φορά!

Είναι απίστευτο αλλά νιώσαμε σαν να αποκτούμε παιδί πρώτη φορά. Σαφέστατα η αγωνία , η ανησυχία και το άγχος ήταν πολύ λιγότερο λόγω της προηγούμενης εμπειρίας αλλά η αμηχανία των πρώτων ημερών, το πως θα την κρατήσουμε στα χέρια μας , έτσι μικρή και ευαίσθητη όπως είναι, ήταν σκέψεις και συναισθήματα που δεν έλειψαν.


Απο την άλλη βλέπουμε το γιο μας που έχει γίνει ήδη παιδάκι κανονικό, σωστός άντρας, έχει ψηλώσει πολύ....και σκεφτόμαστε ...μα πότε ήταν έτσι τοσοδούλης και τώρα όταν αποκοιμιέται ανάμεσά μας ,μας εκτοπίζει κανονικότατα ; Όταν ο μπαμπάς τον σηκώνει για να τον μεταφέρει στο δωμάτιό του έρχεται πάντα με την ίδια κλισέ φράση '' καλά ο γιο σου έχει μεγαλώσει πολύ, δεν χωράει πια στην αγκαλιά μου'' και χαμογελάμε και οι δυο δίχως να το πιστεύουμε!

Πάλι η γη περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά μου, πάλι θα βαρεθεί κόσμος και κοσμάκης να με συναναστρέφεται αλλά τι να γίνει είμαι κλεισμένη μέσα και
βλέπω μόνο το γλυκό της προσωπάκι και το απογευματάκι τα προσωπάκια γίνονται δυο όταν μπουκάρει στο σπίτι το μικρο αντράκι . Δεν με ενοχλεί ακόμη αυτή η αποξένωση από τον υπόλοιπο κόσμο αν και σκέφτομαι ότι δεν θα αντέξω καλοκαιριάτικα σαράντα ολόκληρες μέρες μέσα . Ονειρεύομαι βραδινές βολτούλες στη θάλασσα τα τέσσερα μας κατά το σούρουπο..με βλέπω στο εικοσαήμερο να την '' έχω κάνει την ατασθαλία'' θα πάρουμε τη μισή ευχή και θα ξεμυτίσουμε....

13 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Χαααχαχαχαχα

Μια χαρούλα είστε

Να δω τώρα άμα θέλουν να κοιμηθούν και τα δύο μαζί σας τι θα κάνετε... πάτωμα σας βλέπω να καταλήγετε :)))

10:59 π.μ., Ιουλίου 10, 2008  
Ο χρήστης Blogger An-Lu είπε...

Και πολύ καλά θα κάνετε!
;-)

1:12 μ.μ., Ιουλίου 10, 2008  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά στις 20 μέρες καλοκαιριάτικα.
Η πρώτη μου κόρη, βγήκε μαζί μας την 20ή μέρα για πίτσα. Και βράδυ παρακαλώ :-)
Τι ωραία που έχεις ένα μωρούλι σπίτι!Και πώς μυρίζουν Χριστέ μου!

5:35 μ.μ., Ιουλίου 10, 2008  
Ο χρήστης Blogger ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σαράντα μέρες;
Θεέ και Κύριε...

Ποτέ δεν έμεινα μέσα ΚΑΙ στα πέντε
Στο πέμπτομ 14 μόλις ημερών, το βουτήξαμε με το καλάθι και φύγαμε για διακοπές.

Τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη του ενοικιαζόμενου:"Ξέρετεεε...φέτος δεν θα είναι μόνο 4 έχω ένα παραπάνωωωω...."
-Αν δεν πειράει εσάς κ. Γλαρένια, μου είπε, εμένα μου περισσεύει..... Καλώς να ερθετε....


Τ' άκουσες;.. και άσε τις παλιές να λένε.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

7:25 μ.μ., Ιουλίου 10, 2008  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Πας καλά; Εννοείται ότι θα βγεις στις 20 μέρες.... εγώ κάτι μου λέει ότι ούτε το εικοσαήμερο δε θα αντέξω... φιλάκια στη μπουμπού πολλά πολλά πολλά

11:30 π.μ., Ιουλίου 11, 2008  
Ο χρήστης Blogger patsiouri είπε...

Αντε βρε, μόλις αισθανθείς καλά βγές κατευθείαν, λες να σε καταραστεί ο ...Άνθιμος????
Είναι και καλοκαίρι και δεν υπάρχει φόβος να κρυώσει η μπουμπού, πιο ανθυγιεινά είναι τα τσιμέντα που ζούμε παρά έξω!

6:03 μ.μ., Ιουλίου 11, 2008  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ 10ΙΟΥΛΙΟΥ 1998.ΔΕ ΒΓΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ.ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!!!ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΣΤΕ!!ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ!!!!!ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ..

ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!!!!
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!

10:22 π.μ., Ιουλίου 12, 2008  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ καμηλιερη σε αυτο ειμαστε αυστηροι.Μπορει να τον αφηνουμε τον μικρο να τον παιρνει ο υπνος στο κρεβατι μας αλλα μεταφερεται μεσα σε μιση ωρα στο δωματιο του καθε βραδυ διχως εξαιρεση (εκτος και αν εχει πυρετο)

@ γοργονα, δεσποινα, γλαρενια θεωρω οτι οι σαραντα μερες ειναι σημαντικες .Δεν ειναι τυχαιες απο ιατρικης παντα αποψης . Αλλα ψυχολογικα δεν ξερω αν θα το αντεξω.Ειπαμε ειναι καλοκαιρι!

8:32 μ.μ., Ιουλίου 12, 2008  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ σταλαγματια μου ! εσυ μην τα ακουεις αυτα .Πρωταρα μαμα σε βρισκω πολυ ξεψαρωμενη!

(στο γιο μου το τηρησα κατα γραμμα το πρωτοκολο)

:-)))))


@ patsiouri δεν το συζηταω απο θρησκευτικης αποψης.Δεν τα πιστευω αυτα. Ουτε το κρυο ειναι θεμα τετοια εποχη.Μονο η εκθεση σε μικροβια και ιωσεις οι οποιες πλεον ειναι παντως καιρου σε αυτο το μολυσμενο περιβαλλον που ζουμε

@ Μυρτω καλως ηρθες ! να σου ζησουν τα αγγελουδια σου.Απο μικρη στα βασανα εσυ! Μπραβο κοριτσι μου θελει μεγαλο κουραγιο!

8:37 μ.μ., Ιουλίου 12, 2008  
Ο χρήστης Blogger koulpa είπε...

μπράβω κι από εδώ.. να είστε καλά και να τα χαίρεστε τα παιδάκια σας.. να τη βγάλετε τη μπουμπου στο καθαρό αέρα και στη θάλασσα.. να αναπνέυσει το παιδάκι..:):)
καληνυχτούδια:):)

9:15 μ.μ., Ιουλίου 13, 2008  
Ο χρήστης Blogger anna είπε...

Ήδη ο μπέμπης μου μετράει πάνω από είκοσι μέρες ζωής, και εγώ "λεχώνα" ήμουν μέχρι τώρα στο πήγαινε-έλα. Νομίζω πως δύσκολα θα κάτσω μέσα τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το "σαραντισμό" - αν και θα προσπαθήσω να τον προφυλάξω από το "κακό το μάτι". Ευτυχώς η μπουμπού μας θα έρθει σε καμιά δεκαριά μέρες, οπότε τουλάχιστον από αυτή δεν θα κινδυνεύσει ο μπέμπης, και οι περισσότεροι γνωστοί έχουν φύγει με άδειες, οπότε δεν θα αρχίσουν οι επισκέψεις για το μικρό... Να τα χαιρόμαστε και να τα δούμε όπως επιθυμούνε...

11:49 π.μ., Ιουλίου 16, 2008  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΛΕΧΩΝΑ.ΑΝ ΔΕ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΔΕ Σ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ,ΝΑ ΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΗ ΣΕ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ,ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΟΧΙ!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ,ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!!

12:24 π.μ., Ιουλίου 19, 2008  
Ο χρήστης Blogger Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γιούπιιιιιι!
να σας ζήσει!
Να αναλάβω εγώ τη διαπαιδαγώγησή του;

5:30 μ.μ., Ιουλίου 21, 2008  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα