Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011

Πραγματικότητα

Παρατηρώντας τους γύρω μου και τον τον εαυτό μου ταυτόχρονα, συνειδητοποιώ οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν την δική τους πραγματικότητα , την κουβαλούν, την έχουν στο πετσί τους, την μεταφέρουν όπου και να βρεθούν και να σταθουν.Δεν επικοινωνούν με το περιβαλλον. Ειναι αυτο που λέμε στην κοσμάρα τους. Δεν μπορούν να αισθανθούν τους γύρω τους. Ολα τα φιλτράρουν μεσα απο την δική τους πλευρά .Κατα μια έννοια είναι φυσιολογικό, όμως πρέπει να μπορούν και να αποστασιοποιηθούν,να βλέπουν και λίγο παραπέρα από την μύτη τους. Είναι φυσικό να επηρεάζεσαι απο τα βιώματά σου, αρκεί να μην εξαρτάσαι μονό απο αυτά .

Οταν μιλούσα με αυτα τα άτομα στην αρχη στεναχωριόμουν, τους λυπόμουν.Μετά άρχισα να θυμώνω και να μην τους αντέχω αλλο. Κάποια στιγμη το έπαιρνα προσωπικά. Σκεφτόμουν οτι απλως αδιαφορούν γι' αυτα που απασχολουν εμενα, εφοσον επαναλαμβανουν διαρκως τα ιδια και τα ιδια και ασχολουνται μονο με τον εαυτο τους. Με τον καιρο κατάλαβα οτι είναι θέμα ωριμότητας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Εχετε προσεξει οτι υπαρχουν εξυπνοι ανθρωποι στο μυαλο και βλακες στο συναισθημα ?

διαβασα τον ορισμο

''

η συναισθηματική νοημοσύνη περικλείει την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι με ακρίβεια, να εκτιμάς και να εκφράζεις το συναίσθημα, την ικανότητα να αναδύεις και να γεννάς συναισθήματα, όταν αυτά βοηθούν τη σκέψη, την ικανότητα να καταλαβαίνεις το συναίσθημα και τη συναισθηματική γνώση και την ικανότητα να ελέγχεις τα συναισθήματα, ώστε να προωθείς τη συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη».


''

Ο Γκαίτε είχε πει «είμαστε σχηματοποιημένοι και διαμορφωμένοι από αυτά που αγαπάμε», και πιθανά η ευφυΐα είναι ένα «καλούπι» δοσμένο από την καρδιά. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια ουσιαστική κατανόηση των όσων μαθαίνουμε. Όταν η μάθηση έχει ριζωθεί στην καρδιά, καθώς και στο μυαλό, το μάθημα έχει μετατραπεί σε σοφία.

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης (e.q.) είναι ένα μέτρο της συναισθηματικής ευφυίας ή της ικανότητας να χρησιμοποιεί κάποιος τα συναισθήματα και τις γνωστικές του ικανότητες στην καθημερινή του ζωή. Η συναισθηματική νοημοσύνη περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται στην εναίσθηση, διαίσθηση, δημιουργικότητα, ευκαμψία, προσαρμοστικότητα, έλεγχο του άγχους, αρχηγική ικανότητα, ακεραιότητα, αυθεντικότητα, ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες.

4 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ σκληρό κείμενο. Πάντα υπάρχουν κάποιοι αδιάφοροι συναισθηματικά (έτσι τους λέω εγώ), άνθρωποι κοντινοί μας υποτίθεται που απλά αδιαφορούν για το συναισθηματισμό των άλλων και μέσα στη φιλαυτία τους κοιτούν μόνο τη δική τους καλοπέραση. Είναι εκείνοι ίσως που τρέφονται από το δικό μας κακό συναίσθημα για να αισθάνονται καλύτερα.

11:41 π.μ., Νοεμβρίου 23, 2011  
Ο χρήστης Blogger koulpa είπε...

εγώ εξακολουθώ να τους λοιπάμαι.. χάνουν κάθε πιθανότητα ευτυχίας.. και η πολυθρήλητη επιτυχία.. ατελέσφορη κατάσταση.. όσα υλικά και να έχεις σου λείπει κάτι.. ενώ το να είσαι καλά.. ειναι σχεδον απόλητο.. :) :)
καλησπερούδιααααα :) :)

7:00 μ.μ., Νοεμβρίου 23, 2011  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ δειμο , σκληρο μεν αλλα και πραγματικο ...!

@ κουλπα, λυπασαι μια, λυπασαι δυο μετα μπουκωνεις...δεν παει αλλο :-)

12:18 μ.μ., Νοεμβρίου 30, 2011  
Ο χρήστης Blogger Heliotypon είπε...

Οι ανθρώπινες άμυνες μπορεί να οδηγήσουν στην συναισθηματική απομόνωση. Αν όλα γύρω σου σε πληγώνουν, προσπαθείς να οχυρωθείς κάπως, ώστε να προφυλάξεις την διανοητική σου υγεία. Με τον όρο "συναισθηματική νοημοσύνη" διαφωνώ. Προέρχεται από το αγγλικό "Emotional Intelligence" που μεταφράζεται έτσι, κατά το πρότυπο του "Intelligence quotient", μόνο που έγινε λάθος στην σειρά των όρων και μεγάλο μπλέξιμο στις λέξεις. Ο σωστός όρος, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν "Συναισθηματικός δείκτης" ή "Δείκτης συναισθηματικότητας".

6:59 π.μ., Δεκεμβρίου 06, 2011  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα