Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

επεισόδεια, μαχαιριές, θύματα...

Επεισόδια στο Κολωνάκι, μαχαιριές σε μαθήτρια, νεκρή 32χρονη θύμα ληστείας, νεκρός αστυνομικός θύμα ληστείας, διαρρήξεις, βιασμοί κλπ..

Τι σκατά ? που πάμε?


Εχουν ''ανοίξει'' πολλών γνωστών τα σπίτια μεταξύ των άλλων και των γονειών μου πριν απο ένα μήνα....Το πιο άσχημο συναίσθημα, να βλέπεις να βεβηλώνουν τον προσωπικό σου χώρο. Δεν εχει τόσο σημασία η απώλεια των χρημάτων και των πολύτιμων αντικειμένων αλλα κυρίως η απώλειας της αίσθησης ασφάλειας. Να μην νιώθεις ασφαλής στο σπίτι σου, στη δουλειά σου, στο δρόμο...όλα καταρρέουν σιγα- σιγα και αύριο- μεθαύριο θα πάνε τα παιδιά σχολείο.....με τη κουράγιο θα τα αφήνεις να φεύγουν απο το σπίτι ?

...και κερασάκι στην τούρτα....? αυτούς που είχες δίπλα σου 25 χρόνια , που έλεγες καλημέρα και χαμογελούσες ? ανακαλύπτεις οτι ηταν κάτι περισσότερο απο αδιάφοροι και ξένοι ...μεταμορφώθηκαν σε καθικάκια πολυτελείας !!!
Τρεις ολοκληρες μερες το σπιτι παραβιασμένο . Η πόρτα ανοιχτή και γδαρμένη και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας απο τους ''καλούς γειτόνους'' αυτους που νόμιζες ανθρώπους για 25 ολόκληρα χρόνια! Τι πήγε και έκανε ο ''άνθρωπος'' αυτός ? Τοιχοκόλλησε σε παραβιασμένη πόρτα εως και τα κοινόχρηστα!!!!!!! Οι γονείς μου έλειπαν για π - σ - κ και ειδοποιηθηκαν Κυριακη βραδυ , την ωρα της επιστροφης τους. Τοτε φιλοτιμήθηκαν, τότε κάλεσαν την αστυνομία, άλλαξαν κλειδαριά και ξανάκλεισαν το σπιτι....

Οταν η μητέρα μου έφτασε στο σπίτι τις 11.00 τη νύκτα και τα είδε ολα ανω-κατω, η πόρτα ειχε φρακάρει μια και ειχαν αναποδογυρίσει τα παντα , φώναξε με απόγνωση οτι δεν υπάρχουν άνθρωποι και θα μπορούσε να ηταν σφαγμένοι μαζι με τον πατέρα μου και κανένας δεν θα ενδιαφερόταν ..... τότε οι ''καλοί γείτονες'' της έβαλαν τις φωνές....''είναι ώρα κοινής ησυχίας , '' της ειπαν ....''ενοχλείς'' !!!!!


τα συμπερασμάτα δικά σας............

6 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Και όμως, δυστυχώς όλα αυτά είναι τόσο απόλυτα φυσιολογικά...

6:29 μ.μ., Μαρτίου 17, 2009  
Ο χρήστης Blogger ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το μοιραίο μας λάθος είναι πως, συν τοις άλλοις, έχουμε και ως ΣΥΝ-ανθρώποι απομακρυνθεί. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

12:48 π.μ., Μαρτίου 18, 2009  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ καμηλιερη οταν λες απολυτα φυσιολογικα εννοεις τα βιαια ξεσπασματα λογω της οικονομικης κρισης ή που εχουμε γινει ολοι εαυτουληδες ...?

@ γλαρενια μου ειναι κατι που δεν μπορω να καταπιω ...με αυτους τους ανθρωπους καλημεριζομασταν καθε μερα, τους ειδα να αποκτανε εγγονια, με ειδαν να αποκτω παιδια....ξερεις αναφερομαι απλως στο αυτονοητο...εστω και απο περιεργεια να δει καποιος αν ζεις ή αν πεθανες !

10:50 π.μ., Μαρτίου 19, 2009  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Εννοώ ότι η σημερινή βία αποτελεί την απόλυτη φυσική συνέπεια των επιλογών των τελευταίων είκοσι με τριάντα ετών.

11:10 π.μ., Μαρτίου 19, 2009  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

καμηλιερη περα απο τη γενικοτερη βια οπου σαφεστατα συμφωνω μαζι σου, οταν μιλαμε για εμας και τους διπλανους μας , τι γινεται ?
γιατι ολοι εμεις κανουμε το συνολο
πολλες φορες ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα και πολυ λιγοτερο θεωρητικα....

αν εβλεπες μια πορτα μισανοιχτη, τη πορτα του γειτονα σου τι θα εκανες ? αν ξεχασουμε λιγο το γενικα και ερθουμε στο ειδικα....

το εγω γινεται εμεις και το εμεις ειναι ο κοσμος ολος...

(δεν ξερω αν καταλαβες το συλλογισμο μου.Ετουτη τη στιγμη που γραφω εχω πονοκεφαλο ....:-( )

10:58 π.μ., Μαρτίου 26, 2009  
Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Όλοι εμείς αποτελούμε μέρη του συνόλου, δεν κάνουμε το σύνολο. Ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να επιλέξει από μόνος του (και με βάση πολλά και πολύπλοκα κριτήρια) το τί θα κάνει όταν δει μια μισάνοιχτη πόρτα. Το να επιλέξει το "ηθικό" σημαίνει πως η κοινωνία έχει οργανώσει τη δομή της ώστε να προτρέπει τις μονάδες της να επιλέγουν το "ηθικό".

Καταλαβαίνω απόλυτα τί θες να πεις και με συνοπτικές διαδικασίας σου απαντώ πως οι μονάδες δεν ευθύνονται για τη συμπεριφορά του συνόλου αλλά μόνο για τις προσωπικές τους επιλογές. Η κοινωνική πορείας δε διαγράφεται από της μεμονωμένες ενέργειες αλλά από τις συλλογικές ενέργειες οι οποίες μας αρέσει δεν μας αρέσει οργανώνονται και καθορίζονται απ' τις κεφαλές. Το χάος της μεμονωμένης δράσης αδυνατεί να βάλει τάξη.

11:17 π.μ., Μαρτίου 26, 2009  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα