Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Διάβασα στο in gr, ενα πολύ γνωστό, φλέγον ζήτημα και πάντα επίκαιρο ...


Η Διεθνής Αμνηστία αντιδρά στις κατηγορίες του Βατικανού στο θέμα της άμβλωσης 14/6/2007 10:38:04 μμ

Διεθνής Αμνηστία αντιδρώντας στις δηλώσεις του Βατικανού ότι θα αναστείλει την οικονομική βοήθεια προς την διεθνή οργάνωση εξαιτίας της υποστήριξής της στο θέμα τον αμβλώσεων, δηλώνει ότι υπερασπίζεται την πρόσβαση στην άμβλωση για γυναίκες που κινδυνεύουν.
Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Καρδινάλιου Ρενάτο Μαρτίνο, δήλωσε ότι δεν έχει δεχτεί χρηματοδότηση από το Βατικανό, για το έργο της κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Κέιτ Γκίλμορ, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε ότι η οργάνωση λειτουργεί με δωρεές από άτομα από όλο τον κόσμο.
Πρόσφατα η Διεθνής Αμνηστία έκανε κάποιες προσθήκες που αφορούν την άμβλωση στην ευρύτερη πολιτική της για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα. Το Βατικανό κάνει λόγο για μεταστροφή της πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας στο ζήτημα των αμβλώσεων.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι προσθήκες αυτές δεν προάγουν την άμβλωση ως οικουμενικό δικαίωμα και ότι η οργάνωση δεν παίρνει θέση για τα καλά και τα κακά των αμβλώσεων.
«Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας δεν είναι υπέρ της άμβλωσης ως δικαιώματος, αλλά υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών να ζουν χωρίς φόβο, απειλές και καταναγκασμό όταν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός βιασμού ή άλλων σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» διευκρίνισε η Κέιτ Γκίλμορ.
Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ταυτόχρονα με τη μακρόχρονη εναντίωσή της στις εξαναγκαστικές εκτρώσεις, υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της άμβλωσης, ζητά να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη στις περιπτώσεις που προκύπτουν επιπλοκές από κάποια έκτρωση και να υπερασπίζεται την πρόσβασή τους στην άμβλωση, μέσα σε εύλογο χρονικό όριο κατά τη διάρκεια της κύησης, όταν κινδυνεύει η υγεία τους ή τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.
«Το κίνημά μας είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι όχι κάποιας συγκεκριμένης θεολογικής αντίληψης. Οι σκοποί μας επικαλούνται το νόμο και το κράτος και όχι το Θεό. Αυτό σημαίνει ότι το κοσμικό πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία σε μερικές περιπτώσεις θα συγκλίνει με τις θέσεις κάποιων θρησκευτικών κοινοτήτων και σε άλλες όχι» δηλώνει η Κέιτ Γκίλμορ.
Newsroom ΔΟΛ
Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις


Δεν θεωρώ την έκτρωση ως μέσο αντισύλληψης και διαφωνώ κάθετα στις περιπτώσεις της αλόγιστης αντιμετώπισης της ως τέτοιο.Ειναι θλιβερο κατα πόσο εχει αυξηθεί το ποσοστό των εκτρώσεων σε ολο τον κόσμο! Είναι εγκληματικό να μην υπαρχει η σωστη ενημέρωση και ευαισθητοποιήση για πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και ειδικά σε τρυφερές ηλικίες.

Είναι ομως εξίσου τραγικό να μην μπορείς να ορίζεις το σώμα σου! Δεν είναι μονο η υγεία ή ο βιασμός λόγος άμβλωσης. Αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις να φέρεις στο κόσμο ενα παιδί γιατι να το φέρεις και να καταστρέψεις τόσες ζωές.Κυριώς του παιδιού που το καταδικάζεις να ζήσει σε ενα περιβάλλον ακατάλληλο για εκείνο .....

Θα μπορούσα να μιλάω ( αλλα οχι να γράφω ) με τις ώρες.....στη παρούσα φάση προτιμώ να δω τις δικές σας απόψεις !

22 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger P. είπε...

avra διαφωνώ απόλυτα με τους θεούσους. Κάτι τέτοιες βλακείες άρχισαν να λένε και οι δικοί μας πριν μερικές μέρες. Συμφωνώ μερικώς με τη Διεθνή Αμνηστεία και απολύτως με σένα.

Είναι απαράδεκτο ένας άνθρωπος να μη μπορεί να ορίσει το σώμα του.

Άλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τον NGO. Στην πλειονότητα το περιπτώσεων και αυτό αφορά και τη Διεθνή Αμνηστία λειτουργούν επιλεκτικά, με βάση ποιος τους χρηματοδοτεί. Αν καταπιέζεις σαν χώρα ανθρώπους ή σκοτώνεις ζώα ή καις δάση και δεν θες να σε περιλάβει, απλά χρηματοδότησε ένα NGO.

12:25 μ.μ., Ιουνίου 15, 2007  
Ο χρήστης Blogger Mogwai είπε...

"κανε έκτρωση μωρη δε πληρωνω διατροφη" που λεει κ ο ποιητης.

3:16 μ.μ., Ιουνίου 15, 2007  
Ο χρήστης Blogger ralou είπε...

Συμφωνώ ότι οι γυναίκες πρέπει να ορίζουν το σώμα τους και μόνο αυτές.
Ακόμα και μέσα στο γάμο, λόγοι υγείας, οικονομικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί διακαιολογούν την έκτρωση ορισμένες φορές.
Και επειδή τα επακόλουθα μιας ανεπιθυμητης εγκυμοσύνης για τους παραπάνω λόγους, πρώτα θα επιρρεάσουν την γυναίκα, νομίζω ότι αυτή πρέπει να αποφασίζει.
Οσο για τους ανθρώπους της εκκλησίας, πιστεύω ότι η υποκριτική ηθική τους, υπαγορεύει κανόνες που συχνά απέχουν πολύ από το εφικτό και το αναγκαίο.

12:20 π.μ., Ιουνίου 16, 2007  
Ο χρήστης Blogger Σπύρος είπε...

Συμφωνω απολύτως με την άποψη σου :) η ελλειπής ενημέρωση και η ασυνηδεισία μερικών ανθρώπων που οδηγέι στην καταστροφή των νέων ψυχών ειναι έγκλημα .

1:01 μ.μ., Ιουνίου 16, 2007  
Ο χρήστης Blogger Stavros Katsaris είπε...

Θα προτιμούσα από τις ανα τον κόσμο εκκλησίες να κάνουν καμπάνιες για το ασφαλές σεξ,για τις χαρές του έρωτα, την ομορφιά του σώματος, παρά να κάθεται και να δαιμονοποιεί οποιαδήποτε επιστημονική ανακάλυψη!
Οι εκκλησίες έχουν χώρους να δραστηριοποιηθούν!
Ας τους ανακαλύψουν!

3:01 μ.μ., Ιουνίου 16, 2007  
Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως, παιδιά, πριν από ένα μήνα διάβασα ένα αισχρότατο κείμενο κατά της άμβλωσης ακόμα και στην περίπτωση βιασμού ή όταν το έμβρυο -δεν λέω παιδί- έχει σύνδρομο down.

Αναφανδόν υπέρ για πολλούς λόγους λοιπόν και άσε το Βατικανό να κουρεύεται.

8:03 μ.μ., Ιουνίου 16, 2007  
Ο χρήστης Blogger Debby είπε...

Σε αυτό το θέμα για μένα δεν υπάρχει ναι μεν αλλά.
Η ορίζεις το σώμα σου ή όχι.
Είμαι υπέρ των αμβλώσεων σε κάθε περίπτωση. Εξάλλου μια γυναίκα που για τους όποιους δικούς της λόγους θέλει να σταματήσει μια εγκυμοσύνη θα το κάνει στα κρυφά αν κάποιοι της το απαγορεύσουν, και τότε νομίζω εκτός από αντιδεοντολογική σαν πράξη θα γίνει και επικίνδυνη επιπλέον.

Περιττό να πω βέβαια πόσο πολύ εκνευρίζομαι που ΑΝΤΡΕΣ, που δεν ξέρουν τι πάει να πει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΑΙΔΙ και ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ έχουν λόγο και άποψη και καθορίζουν τις ζωές ΓΥΝΑΙΚΩΝ και το τι μπορούν και τί δεν μπορούν να κάνουν στο σώμα τους.

1:33 π.μ., Ιουνίου 17, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως δεν είναι μέσο αντισύλληψης (διάολε έχει ήδη γίνει η σύλληψη!).
Αλλά αρνούμαι π.χ. να φέρω στον κόσμο ένα παιδί "προϊόν" βιασμού ή ένα παιδί με σύνδρομο down.
Τώρα αν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις (οικονομικές, οικογενειακές κ.λπ.) υπάρχουν τα χαπάκια και τα προφυλακτικά βρε αδελφέ ;)

Καλημέρες :))

8:55 π.μ., Ιουνίου 17, 2007  
Ο χρήστης Blogger Ασκαρδαμυκτί είπε...

Είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα ηθικά διλήμματα της εποχής μας!
Ναι, να ορίζουμε το σώμα μας, αλλά χωρίς όρια και όρους;
Έχουμε δικαίωμα να αυτοκτονήσουμε;
Είναι παραδεκτή η ευθανασία;
Και τι γίνεται με την άμβλωση;
Βλέπετε, όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν ως κοινό παρανομαστή τα όρια της ελευθερίας μας!
Η έκτρωση αφορά μόνο το κορμί της γυναίκας ή και το κορμί (και τη ζωή) μιας άλλης ύπαρξης που προσωρινά δανείζεται χώρο για να επιβιώσει στο σώμα της μητέρας του;
Θα σκοτώναμε το παιδί μας σε ηλικία 10 ετών αν δεν είχαμε τους οικονομικούς πόρους να το συντηρήσουμε ή αν προσβάλλονταν από μια ανίατη ασθένεια ή έμεινε ανάπηρο;
Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως η ελευθερία προϋποθέτει υπευθυνότητα και όσοι από εμάς είμαστε ανεύθυνοι μάλλον δεν αξίζουμε να την επικαλούμαστε...

4:35 μ.μ., Ιουνίου 17, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις παραπάνω σκέψεις, ασκαρδαμυκτί...!!!

6:59 μ.μ., Ιουνίου 17, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Πάνω από ΟΛΑ το παιδί. Χίλιες φορές η άμβλωση παρά να ζει σε μη φυσιολογικές συνθήκες με τόσο ανεύθυνους γονείς.

1:08 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger patsiouri είπε...

Ούτως η άλλως και να μήν είχα διαβάσει το πόστ τί θα σου έλεγα???
¨οτι λέει το Βατικανό-εγώ το αντίθετο!
Μή χειρότερα!
Και μάλιστα έχουν το θράσσος να στέλνουν μαζί με τα ληγμένα στο Νταρφούρ και καμιά 50αριά ιεραπόστολους να τους κάνουν κύρηγμα ΚΑΤΑ των προφυλακτικών!
Και ο.κ εκκλησία μου καλή, σε περιοχές που ευημερούν άποψή σου είναι, μίλα και κατά της αντισύλληψης άν έτσι σου γουστάρει, σ'εκείνους τους έρμους όμως τί??? Να γεννηθο'υν άλλα πόσα εκατομμύρια μωρά που θα πεθάνουν από τυμπάνισμό???
Αει στο διάολο τόση υποκρισία πιά, δέ μπορώ!

Όσο για την έκτρωση, συμφωνώ με όλους τους παραπάνω. Εκτός από κάτι μαλακισμένα πιστιρίκια που τη βρήκανε σκοινί κορδόνι, τη θεωρώ ΣΩ-ΤΗ-ΡΙ-Α, ο τόνος στο η...

Και άν τολμάνε οι τραγόπαπες ας αναλάβουν ο καθένας τους από καμιά δεκαριά παιδάκια με σύνδρομο down να τα μεγαλώσουν αυτοί, τόσα λεφτά μπορεί να διαθέσει η Εκκλησία, το Βατικανό δέν το συζητώ.

Να δούμε πόσο καλοί γονείς μπορούν να γίνουν σε ένα κράτος που αν γεννήσεις τέτοιο παιδί, εκτός από το ψυχολιγικό κόστος υπάρχει και το οικονομικό που δέν παίζεται..

Και ας τους κάνει ο καλός τους ο Θεούλης να έρθουν στην άλλη ζωή με τη μορφή μίας βιασμένης κοπέλας που είναι έγκυος στο παιδί του βιαστή της...άντε που έχουν και μούτρα και μιλάνε οι σαπιοκοιλιές, συγχίστηκα πολύ!

Και όχι, δέν έχω κάνει ποτέ έκτρωση ούτε πρόκειται γιατί προσέχω-προσέχω-προσέχω.

Καληνυχτούδια....

1:30 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger patsiouri είπε...

Καλέ τι σεντονάρα ήταν αυτή, σόρι Αυρούλα!

1:31 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger P. είπε...

Και θα ήθελα να τονίσω και κάτι άλλο. Μήπως όσοι είναι κατά των αμβλώσεων πιστεύουν ότι μια γυναίκα που την κάνει δεν την "κουβαλάει" για μια ζωή; Θεωρείται ότι την κάνει με χαρά;

Φυσικά όχι. Αλλά η γυναίκα και μόνο αυτή γνωρίζει τον πόνο της μάνας. Και έχει επιλέγει πάντα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) το καλύτερο. Αν θα πρέπει ή όχι να φέρει ένα παιδί στον κόσμο.

@ασκαρδαμυκτί Ναι και στα 3 που είπες.

@debby Αν και ΑΝΤΡΑΣ θα συμφωνήσω μαζί σου και με το ύφος της 2ης παραγράφου

3:30 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Παν μέτρων άριστον
…για όλα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά .
Ισορροπία χρειάζεται σε όλα .

10:34 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ holden ξερω πολλες γυναικες οι οποιες οντως κουβαλαν μεσαν τους πολυ καιρο το βαρος μιας εκτρωσης.Ειναι δυσκολη αποφαση, η οποια, φανταζομαι, δεν παιρνεται σε μια νυχτα αλλα εφοσον μια γυναικα αποφασισει οτι αυτη ειναι η λυση οφειλουμε να το σεβομαστε!
Χαιρομαι που οι σημερινοι αντρες πλεον μπορουν να συνειδητοποιησουν τι σημαινει για μια γυναικα η ληψη μια τετοιας αποφασης.

@ mogway ελπιζω το υφος της απαντησης σου να ηταν μια προσπαθεια για χιουμορ...!

@ ραλου μου ειναι αληθεια οτι και μεσα σε ενα γαμο υπαρχουν συνθηκες που υπαγορεουν την διαδικασια μιας εκτρωσης.Ειναι οδυνηρο αλλα φυσικα και υπαρχει.Ακομη λοιπον και σε μια τετοια περιπτωση δεν ειναι δυνατον να απαγορευουν σε μια γυναικα να διαφυλλαξει τη ζωη της.

@ lockheart οπως αναφερω και στο ποστ ειμαι γενικα υπερ της αμβλωσης αλλα διαφωνω εκατο της εκατο με το καθεστως των τελευταιων, κυριως, ετων. Δεν ειναι δυνατον τον 21ο αιωνα να κανεις σεξ διχως προφυλακτικο και να χρησιμοποιεις την αμβλωση ως μεσο αντισυλληψης...ειναι ανηκουστο! Ειναι αποριας αξιο πως δεν εχει γινει συνειδηση ολων και δεν αναφερομαι μονο στο νεαροκοσμο...δυστυχως!

@ Σταύρο δυστυχως η εκκλησια ξερει πολυ καλα τη ''δουλεια'' της , δεν ειναι τιποτα τυχαιο τελικα.Το γεγονος οτι δεν περιοριζεται στους χώρους της δεν ειναι συμπτωση!!! καταλαβαινεις φανταζομαι...

@ δεν εχω διαβασει κατι σχετικο δειμο αλλα ειμαι βεβαιη για τα λεγομενα σου...ειναι ασυλληπτο , ετσι? που μπορει να οδηγησει ο σκοταδισμος του ανθρωπινου νου.

10:38 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger P. είπε...

Οι εκκλησίες μάλλον προτιμούν πρακτικές από το παρελθόν (μάλλον και από το παρόν) στις οποίες γυναίκες που δεν ήθελαν ένα παιδί πηδούσαν από τα κεραμίδια για να αποβάλλουν. Ή αυτοσχέδια ιατρεία στα οποία γίνονταν κρυφά αμβλώσεις με τρομακτικά ποσοστά θνησιμότητας των γυναικών. Ή εξαναγκασμός γυναικών να παντρευτούν τους βιαστές τους. Αν δεν το κάνουν θα τις λιθοβολήσουν γιατί δεν ανέχονται ανύπαντρες μητέρες. Και πόσα άλλα.

10:55 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ deppy , το ναι μεν αλλα , υπαρχει μονο στην περιπτωση της αλογιστης διαθεσης του κορμιου και της ψυχης ... που και παλι βεβαια δικαιωμα του καθενος ειναι! κατα τ'αλλα ολοι ειμαστε υπερ!

@ θαλασσομπερδεμενη ,εννοειτε!

@ ασκαρ ναι φυσικα και ειναι θεμα υπευθυνοτητας και ο ανθρωπος γενικα με το περασμα του στο χρονο εχει δειξει πολλες φορες την ανευθυνη πλευρα του αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να στερηθουμε την ελευθυερια της βουλησης και της υπαρξης μας γενικοτερα.

@ stefy συμφωνω!

@ Όσο για την έκτρωση, συμφωνώ με όλους τους παραπάνω. Εκτός από κάτι μαλακισμένα πιστιρίκια που τη βρήκανε σκοινί κορδόνι, τη θεωρώ ΣΩ-ΤΗ-ΡΙ-Α, ο τόνος στο η...

πατσιουρι συμφωνω και με το παραπανο μαλιστα!!

@ τρελοφαντασμενη σωστα! φανταζομαι οτι το κομματι που αφορα στα κατα ειναι αυτο που αναφερθηκε παραπανω και απο το πατσιουρακι, ετσι?

@ Holden εισαι καυστικος αλλα εχεις δικιο!

11:25 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Blogger ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μάλιστα για σύνδρομο down. Δεν έχω εύκαιρο link.

11:42 π.μ., Ιουνίου 18, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

kala den ntrepeste?thelete kai ta lete i sas ksefevgoun?ti paei na pei exoume dikaioma na orizoume to soma mas????kai to paidi den exei kanena dikaioma sti zoi??? an den mporeite na xrisimopoiisete mia methodo antisilipsis kleiste ta podia sas.kati tetoia akouo kai sixainomai pou eimai ginaika...AISXOS.

2:13 π.μ., Οκτωβρίου 12, 2007  
Ο χρήστης Blogger AVRA είπε...

@ ανωνυμε, φανταζομαι οτι βρισκεσαι σε εντονη συναισθηματικη φορτιση...

διαβασε καλυτερα το ποστ και τα σχολια.

Κανενας εδω μεσα δεν εγκρινει με τον τροπο που υπονοεις την εκτρωση!

Σε καμια περιπτωση ομως δεν επιτρεπεται να παρεμβαινει και να απαγορευει η εκκλησια μια αμβλωση!!!!

11:19 π.μ., Οκτωβρίου 16, 2007  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η δολοφονία ενός ανθρώπου.

Κάντε μια έρευνα και δείτε φωτογραφίες από εκτρώσεις και μετά έλατε όσοι τις αποδέχεστε να τ ουποστηρίξετε ξανά.

3:59 μ.μ., Δεκεμβρίου 20, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα