Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2011

διαθέσεις ιιι


οράματα και φαντασιώσεις
μια εικόνα ή ενα άγγιγμα
αποπλάνηση μαγική .....ερωτισμός , ενας μυστικός κήπος !!!

(η εικόνα είναι απο το διαδίκτυο)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2011

Πραγματικότητα

Παρατηρώντας τους γύρω μου και τον τον εαυτό μου ταυτόχρονα, συνειδητοποιώ οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν την δική τους πραγματικότητα , την κουβαλούν, την έχουν στο πετσί τους, την μεταφέρουν όπου και να βρεθούν και να σταθουν.Δεν επικοινωνούν με το περιβαλλον. Ειναι αυτο που λέμε στην κοσμάρα τους. Δεν μπορούν να αισθανθούν τους γύρω τους. Ολα τα φιλτράρουν μεσα απο την δική τους πλευρά .Κατα μια έννοια είναι φυσιολογικό, όμως πρέπει να μπορούν και να αποστασιοποιηθούν,να βλέπουν και λίγο παραπέρα από την μύτη τους. Είναι φυσικό να επηρεάζεσαι απο τα βιώματά σου, αρκεί να μην εξαρτάσαι μονό απο αυτά .

Οταν μιλούσα με αυτα τα άτομα στην αρχη στεναχωριόμουν, τους λυπόμουν.Μετά άρχισα να θυμώνω και να μην τους αντέχω αλλο. Κάποια στιγμη το έπαιρνα προσωπικά. Σκεφτόμουν οτι απλως αδιαφορούν γι' αυτα που απασχολουν εμενα, εφοσον επαναλαμβανουν διαρκως τα ιδια και τα ιδια και ασχολουνται μονο με τον εαυτο τους. Με τον καιρο κατάλαβα οτι είναι θέμα ωριμότητας και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Εχετε προσεξει οτι υπαρχουν εξυπνοι ανθρωποι στο μυαλο και βλακες στο συναισθημα ?

διαβασα τον ορισμο

''

η συναισθηματική νοημοσύνη περικλείει την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι με ακρίβεια, να εκτιμάς και να εκφράζεις το συναίσθημα, την ικανότητα να αναδύεις και να γεννάς συναισθήματα, όταν αυτά βοηθούν τη σκέψη, την ικανότητα να καταλαβαίνεις το συναίσθημα και τη συναισθηματική γνώση και την ικανότητα να ελέγχεις τα συναισθήματα, ώστε να προωθείς τη συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη».


''

Ο Γκαίτε είχε πει «είμαστε σχηματοποιημένοι και διαμορφωμένοι από αυτά που αγαπάμε», και πιθανά η ευφυΐα είναι ένα «καλούπι» δοσμένο από την καρδιά. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια ουσιαστική κατανόηση των όσων μαθαίνουμε. Όταν η μάθηση έχει ριζωθεί στην καρδιά, καθώς και στο μυαλό, το μάθημα έχει μετατραπεί σε σοφία.

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης (e.q.) είναι ένα μέτρο της συναισθηματικής ευφυίας ή της ικανότητας να χρησιμοποιεί κάποιος τα συναισθήματα και τις γνωστικές του ικανότητες στην καθημερινή του ζωή. Η συναισθηματική νοημοσύνη περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται στην εναίσθηση, διαίσθηση, δημιουργικότητα, ευκαμψία, προσαρμοστικότητα, έλεγχο του άγχους, αρχηγική ικανότητα, ακεραιότητα, αυθεντικότητα, ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες.