Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

14/3/2008 flash.gr


Από τα 12,5 έτη ξεκινά η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων, αγνοώντας όμως τα μέτρα αντισύλληψης


Από την ηλικία των 12,5 ετών ξεκινά πλέον η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων στη χώρα μας, οι οποίοι, όμως, επιδεικνύουν μειωμένη συμμόρφωση στις αντισυλληπτικές μεθόδους.Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αντικείμενο μελέτης του 2007, που παρουσιάζονται στο 5ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο του «Οικογενειακού Προγραμματισμού» με βασικά θέματα «Σεξουαλική Υγεία, Αντισύλληψη και Υπογεννητικότητα», το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.Συγκρίνοντας δύο παρόμοιες μελέτες του 2003 και του 2007, προέκυψε αύξηση του ποσοστού των σεξουαλικά δραστήριων εφήβων μέχρι 18 ετών, από 30% σε 40%. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής επαφής, το 11,25% των νέων είχαν ηλικία μεταξύ 12 - 14 ετών. Το 21,25% είχαν την πρώτη τους εμπειρία από 14 - 16 ετών, ενώ το εναπομείναν 67,5% των εφήβων είχαν ηλικία
16 - 18 χρόνων.Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη μελέτη, παρά τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με θέματα σεξουαλικότητας και αντισύλληψης, οι έφηβοι δείχνουν να αγνοούν τις μεθόδους αντισύλληψης. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό των νέων (27%) δεν χρησιμοποιεί αντισυλληπτικές μεθόδους ή χρησιμοποιεί αναποτελεσματικές όπως η διακεκομμένη συνουσία (25%).Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι κυήσεις στην εφηβεία αντιμετωπίζονται ως κυήσεις υψηλού κινδύνου εξαιτίας της αυξημένης μητρικής και νεογνικής περιγεννητικής νοσηρότητας και θνητότητας, λόγω των συχνών μαιευτικών επιπλοκών. Στις ανεπτυγμένες χώρες 7,5% - 10% των εφήβων μένουν έγκυες, ενώ οι μισές από αυτές καταλήγουν σε τεχνητή διακοπή κύησης με όλες τις πιθανές επιπλοκές.
/* */

Τρίτη, Μαρτίου 18, 2008

yes baby..pink!



η ζωή μου βάφεται ροζ........



και πολύ γουστάρω.......!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Μια νύχτα δύσκολη...

Η ώρα 11.00 μμ, με έχει πάρει εδώ και μια ώρα ο ύπνος στον καναπέ , με σκουντάει ο καλός μου να πάμε στο κρεβάτι. Ξυπνάω με πόνο στην κοιλιά.Διαφορετικός απο τα προηγούμενα πονάκια. Δεν δίνω αρχικά σημασία. Πάμε στην κρεβατοκάμαρα. Ο άντρας μου σέρνεται, πέφτει δίπλα και κοιμάται στο λεπτό. Υστερα απο λίγα λεπτά τον ξυπνάω.

-Αγάπη μου δεν είναι ο ίδιος πόνος με συνήθως έχει απλωθεί σε όλη την κοιλιακή χώρα και επιπλέον δεν ''ακούω'' το μωρό.

-Καρδιά μου κοιμήσου είσαι κουρασμένη. Αύριο το πρωί θα είσαι μια χαρούλα.

-Ναι αλλά το μωρό δεν κουνιέται...

-Θα κοιμάται
και... τσουπ τον ξαναπαίρνει ο ύπνος.

Περνάει ακόμη κανα πεντάλεπτο, τον ξανασκουντάω

-ξύπνα είιμαι χάλια , πρέπει να κάανουμε κάτι να το ξυπνήσουμε.

-ΕΕΕΕ! Τι έγινε ?

-Σήκω σου λέω πρέπει να βρούμε τρόπο να ξυπνήσουμε το μωρό , δεν κουνιέται και πονάω πολύ.

-Βρε ματάκια μου κοιμάται το μωρό , μην ανησυχείς, δεν είναι κρίμα να το ταράξουμε?

-Τέτοια ώρα το μωρό δεν κοιμάται ποτέ, κάνει πάρτυ τα βράδια, το ξέρεις.
Σήκω σε παρακαλώ πρέπει να ξυπνήσει , νομίζω οτι στο ντουλάπι έχω σοκολάτα, αυτή θα βοηθήσει.


Δεν μιλάει, νομίζω οτι ακούω εναν μικρό αναστεναγμό και σηκώνεται.Γυρνάει με καραμέλες

-Δεν βρήκα σοκολάτα...

Τρώω τις καραμέλες και το μικρούλι κουνιέται μια δυο φορές.Ανακουφίστηκα λίγο αλλά η κοιλιά μου πόναγε τόσο....το μονο που μπορω να υποθέσω είναι οτι ισως η ενόχληση να ηταν απο το έντερο...πέρασε κανα δίωρο . Χαιδεύαμε την κοιλίτσα και έκανα υπομονή , τελικά μας πήρε ο ύπνος. Ξύπνησα μια χαρά ευτυχώς!!!!!

Συγνώμη βρε αγάπη μου είσουν πτώμα και δεν σε άφηνα να ηρεμήσειςς αλλα δεν ηταν η ιδέα μου. Αισθανόμουν φρικτά!!!

Τρίτη, Μαρτίου 11, 2008

μερες για μπαμπαδες...




Πετάξαμε λοιπόν και εμείς το χαρταετό μας! αμέ !
Συνειδητοποίησα όμως τελικά οτι αυτή η μέρα είναι καταρχήν αντρική και κατ' επέκταση για μπαμπάδες! τι εννοώ ?

Πήγαμε με τους κολλητούς και το αγοράκι τους εκδρομούλα. Εφοδιαστήκαμε με τα απαραίτητα, χαρταετούς, ψαλίδια, εφημερίδες για επέκταση ουράς, σπάγκοι κλπ. Έιμασταν ενθουσιασμένοι διότι θα πετάγαμε πρώτη φορά χαρταετό με τον μικρό.Φέτος που μεγάλωσε και καταλαβαίνει το συζητούσαμε μέρες τώρα....



Φτάσαμε στα εξοχάς και ξεκίνησαν οι μεγάλοι άντρες τις ''εργασίες'' τους. Οι μικροί, άρχισαν με ποδήλατο και συνέχισαν με μπάλα.Οι μαμάδες τρέχαμε απο πίσω τους λαχανιασμένες να προλάβουμε τις τούμπες διότι η εξοχή έχει πετρούλες, έχει κότρονες, ανηφόρες, κατηφόρες .... τα γνωστά και αυτά είναι μικρούλια.Τριών ο δικός μας, δύο ο άλλος ο πιτσιρίκος....τι να σου κάνουν ? έγδαραν ποδαράκια , τσιμπήθηκαν και με λιγα αγκαθάκια αλλά το καταευχαριστήθηκαν. Τα μαγουλάκια τους κατακόκκινα και το προσωπό τους έλαμπε!!!!


Οι μπαμπάδες πιο πέραν ''δούλευαν'' πυρετωδώς, και να ο ενθουσιασμός και να τα πειράγματα και ποιανού θα σηκωθεί (με τα συγχωρήσεως) και ποιανού θα του πέσει (με τα συγχωρήσεως και πάλι!!! ), κι αυτή η ουρά ειναι πιο μικρή η άλλη πιο μεγάλη....Καλέ ! έκαναν σαν μικρά παιδιά !!!! τι κόντρα ηταν αυτή ! Στεναχωρημένα μουτράκια ..γιατί αυτός σηκώθηκε πρώτος , γέλια και καμάρι ο άλλος...και να ! κάνει μια βουτιά και πέφτει και τρέξιμο, μάζεμα και φτου πάλι απο την αρχή. Πειραγματα δίχως τελειωμό ....Τους έβλεπα και διασκέδαζα αφάνταστα. Στο τέλος τα κατάφεραν και οι δυο και έφτασε και η σειρά του κανακάρη μας να πιάσει την καλούμπα και τράβαγε , γέλαγε ...υπέροχα ηταν !!! ειδικά αφου καταφέραμε και δεν τον πήρε ο χαρταετός μαζί του ....χαχαχαχα ...θα βλέπαμε τον γιο μας ιπτάμενο, φύσαγε τόσο!!!!

Οι μαμάδες τραβάγαμε φωτογραφίες και καμαρώναμε περήφανα για τα μικρά αλλα και για τα μεγάλα αγόρια μας! Είστε οι άντρες τόσο παιδιά ώρες - ώρες! (σσςςς, συνέχεια αλλα να μην το κάνουμε θέμα, anyway! )

πω πω ωραία ήταν, θαύμασια, χαλαρώσαμε και γελάσαμε ... άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε!

Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2008

τα ''σηματάκια '' μας




Αυτή την εβδομάδα ένιωσα τόσο ευτυχισμένη! μετά απο τόσο καιρό ανησυχίας, σε νιωθω μέσα μου να κουνιέσαι και τώρα συνειδητοποιώ την υπαρξή σου μωράκι μου! Σήμερα όλη μέρα μου στέλνεις σηματάκια...... τα δικά μας....προς το παρόν μόνο εγώ σε αντιλαμβάνομαι! Όλες αυτές οι φάσεις που έχω περάσει ελπίζω να μην σε έχουν επηρεάσει πολύ...

Το πρωί έκανα καμπύλη ζαχάρου. Η μητέρα μου είχε έρθει μαζί μου. Μόλις της ανέφερα οτι ''ακούω'' το μωρό επιτέλους, είπε...'' λες να καταλαβαίνει οτι η μανούλα του ταλαιπωρήται ? Θα σκέφτεται τι σου κάνουμε '', και μου χάιδεψε την κοιλίτσα,προσπαθώντας να αφουγκραστεί...

Όμως μόνο εγώ σε καταλαβαίνω μικρούλι μου. Κάθε μέρα γίνεσαι και πιο δυνατό.Στην αρχή οι κινήσεις ήταν ανεπαίσθητες, αναρωτιόμουν αν όντως είσουν εσύ. Σήμερα ομως μου έδωσες κατι που μοιάζει πιο πολύ με κλωτσίτσα !!!

Άρχισα να κάνω πάλι όνειρα όπως με το πρώτο μου, να γίνομαι πάλι χαζοχαρούμενη μαμά. Μέχρι τώρα δεν είχα καταφέρει να νιώσω αυτή τη γλύκα της αναμονής. Έχω μπεί ήδη στο δεύτερο τρίμηνο, η άνοιξη μύρισε και όλα παίρνουν χρώμα ρόδινο.....

Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008

παιχνιδια

Πρόσκληση απο την paperflowers



Το παιχνίδι έχει τους εξής όρους:
1) Παίρνεις το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σου.

2) Το ανοίγεις στη σελίδα 123 (αν έχει λιγότερες σελίδες, πάρε το επόμενο).

3) Εντοπίζεις την πέμπτη περίοδο (από τελεία σε τελεία).

4) Παίρνεις το ρίσκο να αναρτήσεις τις επόμενες 3 περιόδους (έκτη, έβδομη, όγδοη), ακόμα κι αν δεν λένε τίποτα σημαντικό.

''ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΟΒΑΡΥ'' ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΦΛΩΜΠΕΡ

[..Απαλλάχθηκε για χάρη του απο τις σαρκικές της χάρες, απο τις οποίες αυτός τίποτα δεν είχε ν'αποκτήσει και μέσα στην καρδιά του την ενιωθε να ανεβαίνει συνεχώς και να αποσπάται με τον περίλαμπρο τρόπο μιας αποθέωσης. Ήταν ενα απο τα αγνά αισθήματα που δεν εμποδίζουν της ζωής την άσκηση, που τα καλλιεργούν γιατι είναι σπάνια, και που ο χαμός τους θα έδινε περισσότερη λύπη απ' όση χαρά θα έδινε η κατακτησή τους.

Η Έμμα αδυνάτησε, τα μαγουλά της χλόμιασαν , το πρόσωπο της μάκρυνε. Με τα μαύρα της μαλλιά χωρισμένα στη μέση, τα μεγάλα της μάτια, την ίσια μύτη της, το αέρινο περπατημάτης και παντα σιωπηλή τώρα, δε φαινόταν πως περνούσε τη ζωή μόλις αγγιζοντάς την και πως είχε στο μέτωπο το αόριστο σημάδι κάποιου υψηλού προορισμού ;..]